Bavorský DAB+ multiplex Ingolstadt bude poslouchatelný i při horším signálu, zvýšil ochranu proti chybovosti

26. únor 2020

Zvýšení ochrany proti chybovosti, která je datově náročnější, umožnilo ukončení distribuce několika stanic v uplynulých měsících.

Bavorský rozhlasový DAB+ multiplex Ingolstadt, který je zachytitelný také na omezeném území Čech, zvýší ochranu proti chybovosti. Změnu schválil na svém posledním zasedání tamní regulátor BLM. V praxi to znamená, že stanice v této rozhlasové síti bude možné poslouchat za podmínky, že bude kvalita signálu zhoršená. Úroveň ochranného intervalu bavorský regulátor nezveřejnil. Zlepšit se má pokrytí zejména v oblasti Neuburg nad Dunajem.

Zvýšení ochrany proti chybovosti, která je datově náročnější, umožnilo ukončení distribuce několika stanic v uplynulých měsících. Společnost Funkhaus Pfaffenhofen tu šířila například tematického okruhy Ilmwelle, mj. rozhlasový okruh zaměřený na hudbu devadesátých let 20. století. V současné době je v multiplexu šířeno šest rozhlasových stanic. Jedná se konkrétně o Radio In, Megaradio Bayern, Galaxy Ingolstadt, Radio RT1, Mega 80s a Arabella Kult. Region pokrývají dva desetikilowattové vysílače.

autor: lukpo
Spustit audio

Související