Bavorský regulátor očekává od druhé celoplošné DAB+ sítě programovou pestrost i lepší kvalitu zvuku

14. únor 2020

Spuštění nové rozhlasové sítě určené až pro šestnáct nových stanic je jednou z největších událostí digitálního rádia v Německu za poslední roky. Multiplex bude oficiálně představen se zahájením letošního ročníku technologického veletrhu IFA.

Velká očekávání vzbuzuje u všech zainteresovaných subjektů chystaná druhá celoplošná DAB+ síť v Německu. Walter Keilbart, předseda Mediální rady bavorského regulátora BLM, uvedl, že tento multiplex by měl přinést nejen lepší zvukovou kvalitu, ale především programovou rozmanitost, díky které si na této platformě vybere svůj žánr každý posluchač. Ostrý provoz nové rozhlasové sítě bude zahájen v září letošního roku.

„Druhý celoplošný DAB+ multiplex s až šestnácti novými národními soukromými programy je milníkem pro pozemské digitální rádio. Jeho spuštění dá nový impuls vývoji na poli DAB+,“ konstatoval Siegfried Schneider, prezident BLM. Soudní spor, který zahájení nové sítě v uplynulých třech letech znemožnil, je definitivně u konce. Přidělení přenosové kapacity pro společnost Antenne Deutschland, kterou tvoří operátor Media Broadcast a firma Absolut Digital, je konečné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související