Bavorský rozhlas potvrdil volnou kapacitu v DAB+ multiplexech pro privátní hráče

25. leden 2017

V multiplexu bavorského veřejnoprávního rozhlasu by mělo být vysíláno od dvou do deseti privátních stanic. Záležet bude na obsazení dané sítě.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk na přátelském setkání s bavorským regulátorem BLM potvrdil, že je připraven na uvolnění kapacity ve svých multiplexech pro místní a některé národní hráče, kteří o to projeví zájem. Posluchači tak budou moci získat bohatší programovou nabídku. Již v minulosti o tuto kapacitu projevila zájem například stanice Antenne Bayern, spekuluje se i o programech typu Galaxy nebo Kultradio.

V multiplexu bavorského veřejnoprávního rozhlasu by mělo být vysíláno od dvou do deseti privátních stanic. Bude pochopitelně záležet na kapacitě tohoto multiplexu. Celobavorská síť na kanálu 11D nabízí minimální volnou kapacitu, mnohem lépe je však na tom balík BR Franken šířený například z Ochsenkopfu na kanálu 10B. Ten obsahuje v tuto chvíli pouze dvě regionální verze Bayern 1 a Bayern 2 Nord. Podpořit privátní hráče při přechodu z VKV na DAB+ se rozhodl i bavorský parlament. O konkrétních změnách vás pochopitelně budeme na webu Digitální rádio informovat.

autor: lukpo
Spustit audio