Bavorský rozhlas upozorňuje na rozsáhlou síť DAB+ a spouští nový vysílač Wertheim

30. duben 2020

Nový vysílač Wertheim přináší rozšíření programové nabídky o tři rozhlasové multiplexy. Kromě bavorských programů jsou zde k dispozici i stanice veřejnoprávní SWR.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas upozorňuje na svých webových stránkách na pokrytí digitálním signálem DAB+, který tvoří rozsáhlá síť vysílačů. Posluchači mohou naladit nejen multiplex Bayern dostupný pro celou spolkovou zemi, ale i regionální sítě přinášející zpestření o lokální okna Bayern 1 a místní komerční stanice. V některých lokalitách navíc vysílají i nové multiplexy, mimo jiné Allgäu nebo Voralpenland. Bavorská nabídka tak přináší nejpestřejší programový výběr DAB+ v Německu.

Do provozu byl začátkem dubna navíc uveden nový vysílač Wertheim, který svým signálem zásobuje region Dolní Franky (Unterfranken). Tento vysílač se nachází v Bádensku-Württembersku a jde tak o další ukázkovou spolupráci mezi jednotlivými spolkovými zeměmi. Nová kóta šíří signál jak multiplexů pro Bavorsko (sítě Bayern a Unterfranken), tak i veřejnoprávního rozhlasu SWR na kanálu 9D. Posluchači a majitelé DAB+ přijímačů mohou poslouchat v regionu digitálně desítky stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související