Bavorský DAB+ multiplex Nuernberg navýšil dvojnásobně výkon jednoho ze svých vysílačů

17. duben 2020

Součástí rozhlasové sítě jsou například stanice Energy Nuernberg, Lieblingsradio, Gong Nuernberg nebo Megaradio Bayern. Multiplex je možné zachytit i na omezeném území Čech.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů DAB+, kteří se nacházejí v dosahu bavorských vysílačů, mohou očekávat lepší pokrytí multiplexu Nuernberg. Společnost Bayern Digital Radio informuje o zvýšení výkonu městského vysílače Norimberk – Schweinau ze stávajících pěti na deset kilowatt. Spolu s Dillberg tvoří tato kóta takzvanou jednofrekvenční síť SFN. Oba vysílače nově vysílají se stejným výkonem ve vertikální polarizaci.

Rozhlasová síť funguje na kanálu 10C a obsahuje například stanice Energy Nuernberg, Lieblingsradio, Gong Nuernberg nebo Megaradio Bayern. Multiplex je možné zachytit i na omezeném území Čech. Dosah rozhlasové sítě záleží zejména na aktuálních podmínkách šíření. Běžně je tato síť dostupná například pro majitele digitálních rádií v části Plzeňského kraje. Příjem multiplexu pravidelně reportuje z Benešovska naší redakci i dlouholetý spolupracovník Pavel Bárta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související