Bavorský veřejnoprávní rozhlas spustil nový vysílač digitálního rádia

6. květen 2016

V současné době je k dispozici ve spolkové zemi našich západních sousedů třiačtyřicet vysílačů DAB+ multiplexu „BR Bayern“.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk dnes spustil nový vysílač pro digitální rozhlas DAB, který je možné najít v Regenu. Součástí sítě, která podle očekávání funguje na kanálu 11D, obsahuje stanice BR Heimat, Bayern Plus, Puls, B5 Plus, BR Verkehr, Bayern 1 (v regionálních verzích Niederbayern und Oberpfalz, Oberbayern a Schwaben), Bayern 2 (Region Süd), Bayern 3, BR-Klassik a B5 aktuell. Nejvyšší zvukové kvality dosahuje v multiplexu okruh jmenovaný na předposlední pozici. V DAB+ jde o 144 kbps se zvukem LC-AAC.

O městě Regen je důležité se zmínit v souvislosti s největším bavorským letním festivalem folklórní hudby, který láká nejen místní, ale i vzdálenější návštěvníky. Ty může právě potěšit stanice BR Heimat, jenž je orientovaná výhradně na tento typ muziky. Bayerischer Rundfunk bude v Regenu prezentovat od 14. do 16. května výhody digitálního rádia na svém speciálním stánku. Bavorský rozhlas bude celou událost ve zmíněném městě pokrývat ve vysílání. V současné době je k dispozici ve spolkové zemi našich západních sousedů třiačtyřicet vysílačů DAB+ multiplexu „BR Bayern“.

autor: lukpo
Spustit audio