Berlínský a braniborský DAB+ multiplex na kanálu 12D opustila rozhlasová stanice Hit 104

3. srpen 2021

Digitální rozhlasová síť Berlin/BRBG K12D, která je určena svou programovou nabídkou pro spolkové země Berlín a Braniborsko, doznala od začátku července změn. Multiplex opustila stanice Hit 104. Nově je k dispozici pouze on-line.

Multiplex je zachytitelný také na omezeném území Čech, a to zejména v místech, kde nedochází ke kolizi s moravskou verzí digitální sítě ČRo DAB+. Rozhlasovou stanici Hit 104 už je možné v tuto chvíli naladit pouze on-line, upozornil portál Satellifax, a to na webových stránkách www.hit104.de. K dispozici je také v nabídce některých kabelových operátorům, ovšem pouze na území Německa.

Berlínský a braniborský multiplex na kanálu 12D ale rozhodně nezájmem zákazníků netrpí. Mediální regulátor již vyhlásil v uplynulých týdnech výběrové řízení na obsazení volné datové kapacity. K dispozici byly volné dva sloty, ovšem opuštěním stanice Hit 104 se uvolnit i třetí. V současné době je v této síti šířeno třináct rozhlasových stanic, mimo jiné 105.5 Spreeradio, Energy Berlin, BB Radio, Rockland, Schlager Radio a některé další.

autor: lukpo
Spustit audio

Související