Blíží se start France Info, francouzské obdoby kanálu ČT 24

13. červenec 2016

Na fungování nového kanálu by se mělo podílet okolo dvou stovek lidí – 176 z veřejnoprávní France Télévisions a zbytek z veřejnoprávního rozhlasu Radio France.

Francouzská veřejnoprávní televize spustí 1. září nový zpravodajský kanál France Info. Novinářům to oznámila na tiskové konferenci v pondělí. Vznik nového programu, který by bylo možné přirovnat například i k české ČT 24, byl avizován již dříve, hlasitě se o něm v tamních médiích hovoří v posledním roce. Termín 1. září proto není žádným překvapením. Stanice má být šířena v nabídkách kabelových operátorů a pozemní digitální televizi TNT na předvolbě 27. Program by se měl do budoucna objevit i na satelitu, nicméně podrobnosti v tuto chvíli ještě známy nejsou.

Na fungování nového kanálu by se mělo podle Liberation podílet okolo dvou stovek lidí – konkrétně 176 z veřejnoprávní France Télévisions a zbytek z veřejnoprávního rozhlasu Radio France. Nový zpravodajský kanál nebude mít jednoduchou pozici. Podobných tematických stanic je na tamním trhu poměrně dost. Namátkou můžeme jmenovat France 24 a BFM TV. Obě jsou dobře známé i českým divákům buďto z kabelových sítí, případně satelitní televize. France Info přinese vše, co veřejnoprávní divák od tohoto kanálu očekává – informační bloky, přehled médií, diskusní pořady a další prvky aktuální publicistiky.

autor: lukpo
Spustit audio