Blíží se zahájení vysílání vzdělávací televize „Připrav se na budoucnost s programem Duke of Edinburgh“ v DVB-T2

21. únor 2022, aktualizováno

Nová celoplošná televize s krkolomným názvem míří do jednoho z DVB-T2 multiplexů Českých Radiokomunikací. Programová pozice se objevila v pátek 18. února v síti 23. Tento multiplex tak obsahuje aktuálně deset stanic. Zahájení vysílání lze očekávat v průběhu března.

České Radiokomunikace již získaly od Českého telekomunikačního úřadu identifikátor Service ID, proto mohly programovou pozici pro chystanou celoplošnou stanici v DVB-T2 multiplexu 23 připravit. Její název nesl v pátek 18. února krkolomné označení „Priprav se na budoucnost s programem DofE / neurceno“. Pozice slouží v tuto chvíli pro testovací účely. V době psaní tohoto textu se na ni nevysílal žádný obsah.

Redakce portálu Digitální rádio předpokládá, že vzhledem k termínu zařazení nové programové pozice bude vysílání zahájeno někdy v průběhu příštího měsíce, tedy března. Vzdělávací kanál měl původně odstartovat už na podzim loňského roku, konkrétně v září, tento termín byl ale nakonec odložen o několik měsíců. Stanice bude kombinovat lineární vysílání s obsahem dostupným přes virtuální červené tlačítko, technologii HbbTV.

DOPLĚNO, 10:20 - Programová pozice v DVB-T2 multiplexu 23 byla v pondělí dopoledne opět odpojena, záměr spustit vysílání v průběhu března nicméně v tuto chvíli stále platí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související