Vzdělávací kanál Připrav se na budoucnost s programem DofE získal licenci, objeví se v DVB-T2

11. listopad 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila na svém posledním zasedání terestrickou licenci novému tematickému kanálu s neobvyklým názvem „Připrav se na budoucnost s programem DofE“. Termín startu celoplošné televize je zatím neznámý.

Nová celoplošná televize, která se má objevit v některém z DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací, byla regulátorovi představena jako: Informační program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Rozsah vysílání nového programu by měl být 17 hodin denně, hlavním komunikačním jazykem s diváky bude čeština. Projekt je v současné době v přípravě, lze předpokládat, že jeho spuštění proběhne spíše v horizontu několika měsíců.

Držitelem licence pro vzdělávací stanici je společnost The Duke of Edinburghs International Award Czech Republic Foundation. Jak již dříve portál Digitální rádio své čtenáře upozornil, v její struktuře jsou zajímavá jména zejména na pozicích členů dozorčí rady. Najdeme zde jak současného generálního ředitele Českých Radiokomunikací Víta Vážana, tak jeho předchůdce Martina Gebauera. Firma byla založena 17. prosince 2012.

autor: lukpo
Spustit audio

Související