Britská BBC chystá kvůli pandemii koronaviru další změny na svých rozhlasových okruzích

3. duben 2020

Veřejnoprávní instituce naplánovala změny tentokrát na okruzích BBC Radio 2 a BBC Radio 6 Music. Některé pořady prodlužují svou stopáž, aby se vyřešila absence některých členů týmu.

Britský veřejnoprávní rozhlas BBC oznámil v souvislosti s pandemií koronaviru další změny na některých vybraných okruzích. Od nadcházejícího víkendu se tato opatření dotknou stanic BBC Radio 2 a BBC Radio 6 Music. Zájemci z České republiky nebo Slovenska je mohou poslouchat on-line, a to například prostřednictvím mobilní aplikace BBC iPlayer Radio. Další legální možností je příjem ze satelitní pozice 28,2 stupně východně, vyžadována je však parabola velkých rozměrů, cca. dva metry.

Základem je zjednodušení programového schématu. Dojde k prodloužení denních i večerních pořadů. Prioritu bude mít nadále živé vysílání. Upravená schémata je možné najít v této tiskové zprávě. BBC nevylučuje, že v případě potřeby přistoupí k dalším opatřením. Moderátorka Sara Coxová bude provázet ranním vysíláním Radio 2 o hodinu déle, od 5:00 do 8:00 britského času. Podobně tomu bude i na Radio 6, kde na ranní blok naváže prodlouženou stopáží Lauren Laverneová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související