Britská BBC spustila obří vyhledávač, otevírá přístup k více než dvěma stům tisícům příspěvků

26. červen 2020

Vyhledávač je uzpůsoben i pro hledání zájemců mimo území Velké Británie, protože obsahuje jako poslední kategorii Worldwide (Celosvětově). Novou on-line službou reaguje BBC na rostoucí oblibu konzumace obsahu on-line.

Britská veřejnoprávní instituce BBC reaguje na rostoucí objem konzumace on-line obsahu a jako svou velkou novinku spustila koncem května nový vyhledávač, který otevírá cestu k více než dvěma stovkám rozhlasových a televizních příspěvků. Služba Programme Explorer podporuje kompletní vyhledávání na webu BBC, ve službě BBC Sounds a také videotéce BBC iPlayer. Vyhledávač je uzpůsoben i pro hledání zájemců mimo území Velké Británie, protože obsahuje jako poslední kategorii Worldwide (Celosvětově).

V tiskové zprávě BBC uvedla, že většina obsahu pochází z posledních let, nicméně zde lze najít i materiály, které sahají několik desetiletí nazpět. Uživatel může v rámci vyhledávání najít jak konkrétní příspěvky, tak si nechat doporučit obsah, který by ho s daným tématem mohl dále zajímat. Vyhledávač jde do takových detailů, že pokud si například zadáte jméno konkrétního moderátora, objeví se vám podle filtru nejen pořad/pořady, kterým provází, ale i ty, kde byl například hostem. Právě hledání dle jména je jedním z možných filtrů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související