Streamingová služba BritBox s pořady britských televizí BBC a ITV zjišťovala zájem u českých uživatelů

26. květen 2020

Uživatelé mimo jiné vyplňovali otázky, zdali by si danou službu objednali, zdali znají tvorbu BBC a ITV nebo jaké typy pořadů sledují. Informace o dalším rozšíření globální služby se objevily již loni v říjnu.

Provozovatel streamingové služby BritBox, která nabízí původní pořady britských televizí BBC a ITV, zjišťoval podle informací portálu Digitální rádio v uplynulých dnech potencionální zájem o tuto platformu mezi českými uživateli. BritBox si prostřednictvím tamní, mezinárodně působící společnosti YouGov zadal on-line průzkum, kterého se mohli účastnit zájemci v rámci panelu Toluna. Uživatelé pak mimo jiné vyplňovali otázky, zdali by si danou službu objednali, zdali znají tvorbu BBC a ITV nebo jaké typy pořadů sledují.

Ukázka on-line dotazníku z průzkumu, který realizovala společnost YouGov

Daný průzkum je prvním krokem, který může u provozovatele služby rozhodnout o tom, zdali se rozhodne pro expanzi do dané země nebo nikoliv. O plánovaném rozšíření aktivit BritBoxu do dalších zemí hovořil v říjnu loňského roku prezident globální distribuce Paul Dempsey. Zpráva se objevila mimo jiné na portálu Digital TV Europe. BritBox se poprvé představil v roce 2017, kdy byla služba uvedena na americkém a kanadském trhu. Snahou bylo tehdy rozšířit dostupnost pořadů BBC a ITV on-line i mimo území Velké Británie a Irska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související