Britská vláda přezkoumá budoucnost digitálního rádia

18. říjen 2018

Ministryně kultury Margot James konstatovala, že v tuto chvíli prozatím politici nedisponují s žádným konkrétním termínem pro ukončení analogového rozhlasu VKV.

Britská vláda plánuje podle slov ministryně kultury Margot James přezkoumat budoucnost digitálního rozhlasového vysílání. Informoval o tom portál RadioToday s odvoláním na konferenci Drive to Digital 2018, která se konala v Londýně. Ministryně přibližně třem stovkám účastníků sdělila, že spolupráce mezi vysílateli, výrobci elektroniky a maloobchodníky je vynikající. Právě tato kooperace má napomoci budoucímu přechodu na digitální vysílání DAB.

Britská vláda nicméně v současné době ještě neoperuje s žádným oficiálním termínem, kdy by se mělo ukončit šíření analogového signálu v pásmu VKV. James nicméně doufá, že brzo bude v pozici, aby byla schopná v této věci mluvit o pohybu kupředu. „Vstup rádia do digitálního prostředí pomohl tomu, že rádio i v této éře zůstalo robustní a relevantní. Chci zajistit, aby průmysl nadále rostl a prospíval,“ konstatovala ministryně, do jejíž gesce digitalizace spadá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související