C Music TV v O2TV a UPC s korektním širokoúhlým formátem

1. srpen 2017

Přesto, že C Music TV vydržela vysílat ve formátu 4:3 až do druhé poloviny roku 2017, není v této kategorii sama. Takzvaný letterbox trvale využívá stanice MTV Music 24.

Hudební stanice C Music TV začala koncem července vysílat v širokoúhlém formátu 16.9, tuzemští operátoři ji ale nadále měli v původním zobrazení 4:3: Kanál se tak zákazníkům placených služeb zobrazoval v chybném poměru stran. Tato situace byla od 1. srpna změněna. C Music TV je nyní v největší IPTV platformě a kabelové službě, tedy O2TV a UPC Digital, v korektním širokoúhlém formátu.

Přesto, že C Music TV vydržela vysílat ve formátu 4:3 až do druhé poloviny roku 2017, není v této kategorii sama. Takzvaný letterbox trvale využívá stanice MTV Music 24, kterou má v nabídce například satelitní služba freeSAT. Kanál sice v minulosti hned dvakrát širokoúhlý formát testoval, ale po několika dnech došlo opět k návratu do původního stavu. Je možné, že šlo pouze o chybu při jeho odbavování. V původním obrazovém formátu 4:3 vysílají nadále například i stanice Cartoon Network (vyjma polské verze v O2TV) a Boomerang.

autor: lukpo
Spustit audio