Časově opožděné verze jsou pro satelitní službu Skylink otázkou image

26. duben 2017

„Prima +1 v současné době tvoří přibližně dvě procenta celkové sledovanosti Primy. Proladěnost časově posunutých programů je velmi dobrá,“ řekl šéf Skylinku Jaromír Glisník.

Satelitní služba Skylink má za sebou jako první operátor na trhu několikaměsíční provoz časové posunutých verzí některých programů bez využití funkce zpětného zhlédnutí. Operátor, jehož vlastníkem je lucemburská skupina M7 Group, chápe tyto stanice jako zpestření programové nabídky, která může odlišit jeho nabídku od konkurence. Od prosince 2016 nabízí Skylink časově posunuté verze Primy a TV JOJ, od konce ledna i JOJ Cinema.

„Prima +1 v současné době tvoří přibližně dvě procenta celkové sledovanosti Primy. Proladěnost časově posunutých programů je velmi dobrá. Podle informací od našich klientů ze zákaznické linky se pohybuje okolo sedmdesáti procent,“ řekl webu Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, který by si dokázal představit, že by se v programové nabídce mohly objevit v této verzi i televize Nova a Markíza. Bude ale pochopitelně záležet i na samotné skupině CME, jestli bude mít zájem tyto programy provozovat.

Jaromír Glisník uvedl, že satelitní službu Skylink chápe jako platformu pro všechny diváky. „Nejsme operátor, který by cílil na konkrétní skupinu diváků. Jde nám o programovou pestrost, z níž si vybere každý,“ konstatoval Glisník. Nejatraktivnější a nejžádanější programy se operátor snaží nabízet svým klientům ve vysokém rozlišení, doplnit je mohou některé menšinové žánry. Ideálním případem z této kategorie je mj. Nautical HD. „Ve vysokém rozlišení by určitě mohla být zajímavá například nová stanice Up Network. Uvidíme, jak se u diváků osvědčí,“ doplnil šéf Skylinku. Co se týká Ultra HD, M7 Group bude vývoj pečlivě sledovat a přizpůsobí se aktuálním potřebám trhu. V nabídce má zatím jedinou TV.

autor: lukpo
Spustit audio