Celodenní záznamy se rozšiřují i na regionální stanice Českého rozhlasu

6. květen 2019

Cílem je umožnit posluchačům přehrávání pořadů zpětně i u jednotlivých krajských stanic. Funkce funguje standardně jako v případě celoplošných okruhů.

Český rozhlas začal v uplynulých týdnech rozšiřovat celodenní záznamy i na své regionální stanice. Operace byla zakončena s posledními dubnovými dny a nyní je možné přehrát si kteroukoliv část vysílání z celého dne i u okruhů Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Regina DAB Praha, Region, Sever, Vysočina a Zlín. Funkcionalita je dostupná na adrese: https://program.rozhlas.cz/zaznamy.

V praxi funguje přehrávání pořadů ze záznamu zcela jednoduše. Po navštívení výše zmíněné stránky se návštěvníkovi portálu objeví programové schéma daného okruhu s termínem jeho vysílání, názvem a popisem. Ikonka „Play“ se pak nachází mezi časovým údajem a konkrétním formátem, který si chce posluchač přehrát. Posluchač si nemusí nic instalovat, lišta s on-line přehrávačem se mu objeví v dolní části obrazovky a obsahuje i sdílení přes sociální sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související