Celoplošná polská komerční televize ATM Rozrywka ukončí o půlnoci vysílání

24. únor 2021

Provozovatel polské celoplošné komerční televize ATM Rozrywka, společnost ATM Grupa, dnes zaslal tamním médiím oficiální stanovisko, ve kterém informuje o ukončení svého vysílání. K vypnutí signálu dojde o půlnoci z 24. na 25. února.

Celoplošná polská komerční televize ATM Rozrywka ukončí své vysílání poté, co jí polský regulátor neprodloužil licenci. Stanice tak musí přerušit distribuci signálu v multiplexu 1, který měl z několika tamních vysílačů přesah i na české území. ATM Grupa měla zájem dále se svým programem pokračovat v šíření prostřednictvím DVB-T, v boji o licenci však neuspěla. Polský regulátor prozatím nevybral náhradníka, který by měl tento program v multiplexu 1 nahradit. Zájem o volnou kapacitu však byl velký.

Portál Wirtualnemedia.pl připomněl, že ATM Rozrywka vysílala na základě terestrické licence, která byla udělena na období deseti let. Provozovatel stanice by sice mohl s projektem teoreticky pokračovat pouze v placených službách, ale bez pozemního vysílání mu obchodní model nedává smysl. ATM Rozrywka sama sebe charakterizuje jako kanál zaměřený výhradně na zábavu a filmy. ATM Grupa, která program provozuje, je jedním z největších producentů televizních pořadů na trhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související