Polský DVB-T multiplex 1 by mohl obsadit nový subjekt, hraje se o programovou pozici stanice ATM Rozrywka

5. leden 2021

Volnou programovou kapacitu v multiplexu 1 by mohla využít polská veřejnoprávní televize TVP nebo firma podnikatele Michała Winnickeho, který v Česku provozuje stanice Power TV a Adventure TV. Rozhodnuto má být v následujících týdnech.

Polští vysílatelé se aktuálně u tamního mediálního regulátora KRRiT ucházejí o volnou programovou pozici v tamním celoplošném DVB-T multiplexu 1, která by se mohla uvolnit po odchodu komerční televize ATM Rozrywka. Provozovatel programu má pochopitelně zájem v distribuci signálu pokračovat, kromě něho se ale o volné místo ucházejí i další subjekty. Podle portálu Wirtualnemedia.pl se do soutěže přihlásila i veřejnoprávní televize, společnost Discovery nebo Michał Winnicki provozující v Česku stanice Power TV a Adventure TV.

Podávání přihlášek bylo možné podle polského portálu do 28. prosince loňského roku, výherce programové pozice by měl být známý do 24. února. Právě v tento den se má volná datová kapacita uvolnit. Společnost ATM Grupa ovšem s veřejnou soutěží nesouhlasí, protože programovou pozici si sama nárokuje. Firma podala 12. listopadu stížnost u zemského správního soudu ve Varšavě na postup regulátora, protože KRRiT nereagovala na podanou žádost týkající se stávající distribuce. Na rozhodnutí soudu se čeká.

autor: lukpo
Spustit audio

Související