Celoplošná rakouská rozhlasová stanice Radio Austria odstartovala v DAB+

21. září 2021

Radio Austria je relativně novým hráčem na poli rozhlasového vysílání v sousedním Rakousku. Jeho provozovatel předpokládá, že i díky technologii DAB+ bude o jeho vysílání zájem. Popularita digitálního rádia u našich jižních sousedů dlouhodobě roste.

V současné době je kapacita multiplexu DAB+ Austria obsazena, je v něm šířeno šestnáct rozhlasových stanic. Radio Austria slibuje nejlepší hudební mix pro Rakousko, aktuální informace z domova i ze světa každou hodinu a také nezbytný dopravní servis. Název stanice je pro danou stanici zcela výstižný – cílí výhradně na tamní posluchače. Teoretický zásah stanice by díky prodejům DAB+ přijímačů v Rakousku až 600 tisíc posluchačů.

Stanici už mohou v tuto chvíli naladit zájemci celoplošně v FM pásmu, na internetu a v tamních kabelových sítích. Distribuci zajišťuje ORS, dceřiná společnost veřejnoprávní televize a rozhlasu ORF, který však technologii vzhledem k silné pozici na trhu ignoruje. „Jsme hrdí na to, že společnost ORS, jakožto partner technického vysílání soukromých rozhlasových stanic, může psát příběh o úspěchu DAB+,“ uvedl její mluvčí Michael Weber.

autor: lukpo
Spustit audio

Související