Celoplošný DAB+ multiplex DR Deutschland s pokrytím prvního tunelu v Bádensku-Württembersku

18. prosinec 2020

Díky rozhlasové stanici Schwarzwaldradio a spolupráci s operátorem Media Broadcast mohou řidiči naladit DAB+ také v tunelu Saukopft v regionu Birkenau. Doposud si tento komfort mohli užít řidiči zejména v Bavorsku a Durynsku.

Telekomunikační společnost Media Broadcast pokryla v průběhu léta první silniční tunel v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Jedná se konkrétně o úsek Saukopft v regionu Birkenau a k dispozici je zde signál prvního celoplošného DAB+ multiplexu DR Deutschland. Iniciátorem této aktivity je rozhlasová stanice Schwarzwaldradio, která je jeho součástí. Saukopft má přibližně 2,7 km a denně jím projede okolo dvaceti tisíc vozidel. Schwarzwaldradio na této novince postavilo i aktuální reklamní kampaň.

„Schwarzwaldradio je zkratkou pro vaši každodenní dávku relaxace: oficiální rádio pro region Schwarzwald (Černý les) zaujme jedinečnou kombinací hudby od nejkrásnějších popových a rockových klasických hitů až po speciální programy věnované soulu, disku, rocku nebo country. Uslyšíte také zajímavé reportáže a rozhovory o nejoblíbenějším prázdninovém regionu na jihozápadě Německa,“ uvedla v tiskové zprávě rozhlasová stanice. Oblast Černého lesa je původním působištěm Schwarzwaldradia, kde vysílalo nejprve jen na VKV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související