Celoplošný multiplex Antenne Deutschland má nový vysílač v Bavorsku

14. srpen 2024

Druhý celoněmecký multiplex DAB+ provozovaný společností Antenne Deutschland rozšiřuje svůj dosah díky novému vysílači na hoře Kreuzberg u Bischofsheimu. Tato změna zlepší dostupnost digitálního rádia v regionu a umožní lepší příjem stanic v širokém okolí.

Čtěte také

Společnost Antenne Deutschland, která je provozovatelem druhého celoplošného DAB+ multiplexu v sousedním Německu, pokračuje v rozšiřování své sítě, čímž zajišťuje lepší pokrytí a kvalitnější signál pro posluchače. Multiplex zahrnuje širokou škálu rozhlasových stanic, jako je například Absolut Relax nebo Schlager Radio, které jsou již několik let dostupné i na omezeném území Čech, zejména v oblastech blízko hranic s Německem.

Tento krok je součástí dlouhodobé strategie Antenne Deutschland, která se zaměřuje na rozšiřování digitálního rádia po celém Německu. Jak je již uvedeno výše, multiplex nabízí rozmanité stanice zaměřené na různé hudební žánry, což z něj činí atraktivní volbu pro široké spektrum posluchačů. Rozšíření pokrytí nejen zvyšuje dostupnost, ale také přináší kvalitnější zvukový dojem pro posluchače. Rozhlasová síť odstartovala 5. října 2020.

autor: lukpo
Spustit audio

Související