Multiplex Antenne Deutschland se rozroste 17. července o další tři vysílače

14. červen 2023

Po spuštění šesti nových DAB+ vysílačů multiplexu Antenne Deutschland, které proběhlo ve čtvrtek 1. června, se tato rozhlasová síť chystá ještě do dalších třech lokalit. Ve druhé polovině července si budou moci celoplošný multiplex s šestnácti programy naladit i zájemci v dosahu vysílačů Wendelstein a Oberammergau v Bavorsku a Raichberg v Bádensku-Württembersku.

Antenne Deutschland, druhý německý celoplošný DAB+ multiplex, bude možné naladit od 17. července již více více než 80 lokalitách. Díky přeshraničními zásahu tamních vysílačů je možné tuto síť naladit i na řadě míst Čech. Jedná se konkrétně o oblasti v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji. Součástí rozhlasové sítě jsou například stanice 80s80s, 90s90s, pět kanálů Absolut, Antenne Bayern, Rock Antenne, Beats Radio nebo RTL Radio.

„Zprovozněním nových vysílačů neustále rozšiřujeme dosah naší národní platformy DAB+. Díky devíti letošním kanálům a rozšíření, o kterém již bylo rozhodnuto v minulém roce, bude moci tyto programy přijímat uvnitř budov přibližně 59 milionů obyvatel Německa. Pokrytí dálnic bude aktuálně přes 92 procent. Celostátní rozhlas přes DAB+ tak nabývá na významu i pro inzerenty,“ uvedl při této příležitosti koncem května Mirko Drenger, generální ředitel Antenne Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související