Česká televize chce změnit hybridní vysílání, o pomoc prosí diváky

9. leden 2017

Veřejnoprávní televizi mimo jiné zajímá, jak často hybridní vysílání divák používá, jak je s ním spokojen a jak moc je pravděpodobně, že by ho doporučil svým příbuzným/známým.

Česká televize by do budoucna ráda provedla změny v rámci svého hybridního vysílání, tedy aplikací, které nabízí pro majitele chytrých televizorů a set-top-boxů s podporou standardu HbbTV připojených k internetu. Vyplývá to z dočasné aplikace, kterou veřejnoprávní médium spustilo v rámci svého menu „ČT bod“ v uplynulých dnech. Jde de facto o devatenáctistránkový dotazník, v němž se Česká televize ptá na řadu otázek souvisejících s HbbTV.

Veřejnoprávní televizi mimo jiné zajímá, jak často hybridní vysílání divák používá, jak je s ním spokojen a jak moc je pravděpodobně, že by ho doporučil svým příbuzným/známým. Z dotazníku mimo jiné vyplývá také to, že Česká televize by ráda uvedla pro uživatele nové aplikace. Na výběr jim dává mimo jiné z Počasí, Zpravodajství, Kvízů nebo kultury. V dotazníku je taktéž jednou z otázek, které z aplikací využívá divák nejvíce (vybrat může až tři možnosti). Česká televize neopomine ani dotaz, na které digitální platformě je hybridní vysílání ČT využíváno, jaký je věk diváka a zdali jsou v rodině nějaké děti.

autor: lukpo
Spustit audio