Česká televize i RTVS z visegrádského projektu V4 TV vycouvaly

20. únor 2017

Info.cz se ve svém pátečním textu odvolává nejen na zástupce veřejnoprávních médií, ale i na jednoho z vysoce postavených českých diplomatů, kterého však ponechává v anonymitě.

Veřejnoprávní televize z České republiky a Slovenska se v současné době nepodílejí na vzniku společného projektu V4 TV, jehož hlavním iniciátorem je Polsko. Informoval o tom web Info.cz. „Je to pravda, byli jsme osloveni. Slovenská i česká veřejnoprávní televize však v této fázi od projektu ustoupila,“ konstatovala pro Info.cz mluvčí České televize Alžběta Plívová. V projektu tak zůstává v současné době kromě Polska ještě Maďarsko.

Info.cz se zároveň ve svém pátečním textu odvolává na jednoho z vysoce postavených českých diplomatů, který potvrdil, že spolu se Slovenskem se obě země shodly na tom, že se na projektu podílet nebudou. Jeho jméno však server nezveřejnil. O pokračujících pracích na realizaci projektu informovala minulý týden Telewizja Polska. Projekt „visegrádské televize“ V4 TV má začít fungovat v příštím roce. Stanice by měla vysílat ve vysokém rozlišení a její sídlo bude umístěno v Krakowě. K dispozici má být také on-line.

autor: lukpo
Spustit audio