Česká televize nabízí divákům dvě zpravodajské stanice, ČT24 Plus si užijete zejména díky HbbTV

4. březen 2020

Diváci se mohou dostat díky internetovému zpravodajskému kanálu k většímu množství informací. Česká televize nabízí kromě klasického on-line streamu jeho vybraný obsah také na sociálních sítích a brzo na něj začne poutat i ve vysílání ČT24.

Česká televize provozuje řadu let úspěšnou značku v oblasti zpravodajství, tematický kanál ČT24. Ten se osvědčil nejen v rámci klasického denního programu, ale i při mimořádných událostech. Od 26. listopadu loňského roku tuto zaběhnutou značku doplnila novinka, internetový kanál ČT24 Plus. Z pohledu klasického sledování televize je nejkomfortnější přístup k jeho obsahu prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV, takzvané červené tlačítko. Česká televize na jeho obsah dlouhodobě poutá prostřednictvím domovské stránky ČT bod.

„ČT24 Plus nabízí převážně živé nebo bezprostředně natočené přenosy z tiskových konferencí, přímo z míst událostí, kde jsou kamery ČT či jejích partnerů, živé vstupy redaktorů, delší rozhovory a podobně. Zároveň představuje nový prostor pro vysílání jiného přímého přenosu, probíhají-li akce souběžně,“ uvedla k obsahu vysílání na dotaz portálu Digitální rádio tisková mluvčí České televize Karolína Blinková. Projekt podle ní cílí na diváky, kteří vyhledávají více materiálů zpravodajství veřejné služby.

Čtěte také

Obsah i forma ČT24 Plus se od televizního vysílání ČT24 odlišuje s výjimkou tzv. Breaking news. Stream ČT24 Plus nabízí zejména živý materiál, který se nevejde do televizního vysílání, případně je vysílán v redakčně upravené podobě, sestřizích, v dílčích vyjádřeních nebo jako součást reportáží. Část programu tvoří také reprízy aktuální produkce z vysílání ČT24. Vysílání ČT24 Plus může nyní získat u diváků značně na atraktivitě, a to díky aktuálním událostem, jako je vývoj koronaviru nebo uprchlická krize.

„Živý stream ČT24 Plus vždy v čase od 9 do 17 hodin zveřejňujeme i na sociálních sítích, konkrétně na facebookovém účtu ČT24. V případě, kdy v rámci přenosu vysíláme mimořádné události, poutáme na něj i na dalších sociálních sítích – na Twitteru a Instagramu. V následujících týdnech začneme na stream příležitostně upozorňovat ve vysílání ČT24, a to zejména v situacích, kdy kanály ČT24 a ČT24 Plus budou ve stejném čase vysílat různé živé tiskové konference, jednání apod.,“ doplnila Blinková.

autor: lukpo
Spustit audio

Související