Česká televize nabídne na webu a v HbbTV bonusový obsah, plánuje spustit službu ČT 24 Plus

3. říjen 2019

Veřejnoprávní médium už nabízí touto formou sportovní přenosy, které se nedostanou do vysílání. Česká televize na ně viditelně upozorňuje přímo na úvodní stránce svého hybridního portálu.

Speciální internetový stream, který bude sloužit jako rozšíření zpravodajského kanálu ČT 24, hodlá spustit v následujících měsících Česká televize. Na středečním zasedání rady veřejnoprávního média o tom informoval generální ředitel Petr Dvořák. „Nově bude možné sledovat na webu také zpravodajský obsah, který se nevejde do běžného televizního vysílání,“ konstatoval Dvořák s tím, že toto speciální vysílání ponese označení ČT 24 Plus.

Tyto přenosy mají být podle generálního ředitele České televize dostupné nejen na webu, ale také prostřednictvím televizorů a set-top boxů připojených k internetu, tedy v rámci takzvaného hybridního vysílání označovaného zkratkou HbbTV (červené tlačítko). V rámci této technologie už diváci mohou sledovat například sportovní přenosy, které Česká televize vysílá pouze on-line a nově na ně médium upozorňuje přímo v rámci hybridního portálu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související