Česká televize vypne DVB-T, volné kanály obsadí Regionální síť 7

11. prosinec 2019

Kanály Galerie, Klenot TV nebo ABC TV obsadí frekvence, na kterých doposud fungovaly vysílače Žižkov, Cukrák nebo Klínovec. Jde ale o řešení, které bude platit pouze několik měsíců.

Po vypnutí DVB-T vysílačů České televize budou její kanály pro následujících několik měsíců využity pro Regionální síť 7 společnosti Progres Digital. Informuje o tom Televizníweb.cz. Potvrzují se tak již dříve publikované skutečností naší redakcí, která operovala s pracovní verzí využití kmitočtového spektra od roku 2020. Progres Digital například obsadí od ledna ve středních Čechách kanál 53, který do 27. listopadu patřil České televizi pro vysílače Žižkov a Cukrák, aktuálně na něm fungují pouze Votice – Mezivrata.

Dalším vysílačem, který stojí za zmínku, je Jáchymov – Klínovec. Aktuálně zde ze stejné lokality funguje Česká televize na kanálu 36. Právě ten v některých lokalitách komplikuje, respektive znemožňuje dálkový příjem německého multiplexu ZDF HD. Kanál 36 bude tedy blokován i po 12. únoru, a to právě Regionální síti 7. Platnost těchto multiplexů by sice měla skončit na konci června 2020, ale jisté to není. ČTÚ totiž prodloužil působení regionálních sítí již několikrát a je tak možné, že některé budou moci pokračovat nadále na jiných kmitočtech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související