Operátoři čekají na rozhodnutí ČTÚ, které regionální DVB-T sítě budou moci pokračovat i v roce 2020

24. říjen 2019

Stávající povolení pro regionální multiplexy končilo na začátku ledna 2020, nově to má být červen. Z nedávného rozhodnutí ČTÚ už nebylo možné prodloužit platnost oprávnění pro Regionální síť 2 působící na Ostravsku.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) souhlasil tento týden se zahájením veřejné konzultace k aktualizaci plánu využití kmitočtového spektra. Jeho součástí bude diskuse nad dalším fungováním regionálních DVB-T sítí, které doposud měly zajištěnou budoucnost do ledna 2020. „Záměrem je umožnit pokračování regionálního televizního vysílání i po celou dobu procesu přechodu na standard DVB-T2, tj. do konce června 2020,“ uvedl regulátor v tiskové zprávě.

Jak uvedl ČTÚ, pro uvedený účel se počítá s využitím pouze těch kmitočtů, které nejsou nezbytné pro migraci televizního vysílání na standard DVB-T2. Pokračovat by tak měla mimo jiné Regionální síť 4, kterou na území hlavního města využívají stanice Praha TV, Retro Music TV nebo rádia Dechovka a Český Impuls. Naopak své působení musí se závěrem roku ukončit klimkovická Regionální síť 2. Místní Local TV Plus se musela přesunout do přechodové DVB-T2 sítě Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související