Česká televize vysílá vánoční verzi spotu upozorňující na zavádění DVB-T2

4. prosinec 2018

Veřejnoprávní médium nyní umožňuje na možnost sledování svátečních pohádek v HD kvalitě a nutnost pořízení přijímače s kódováním H.265/HEVC.

Česká televize uvedla novou verzi spotu, který upozorňuje diváky na zavádění standardu pozemního vysílání DVB-T2 a tím pádem i nutnost pořízení set-top boxu nebo odpovídajícího televizoru. Jeho průvodcem je opět moderátor Daniel Stach, jenž figuruje i v původní kampani. Tentokrát je klip, který byl nasazen například před hlavní zpravodajskou relaci Události, laděn do sváteční tematiky a upozorňuje mj. na možnost sledovat vánoční pohádky ve vysokém rozlišení. Právě Přechodová síť 11 obsahuje všechny stanice ČT v HD kvalitě.

Stach ve spotu znovu upozorňuje diváky, že přechod pozemního vysílání ze standardu DVB-T na DVB-T2 probíhá na základě usnesení vlády a mezinárodních dohod. Na rozdíl od první kampaně už tento příspěvek obsahuje správné označení technologie DVB-T2. V původní verzi Česká televize nechala překvapivě projít až do výroby chybné spojení DVBT-2. Další verze spotu k přechodu na nové kódování je ke zhlédnutí mimo jiné zde. K vypnutí DVB-T multiplexu České televize z vysílačů Žižkov a Cukrák dojde na podzim příštího roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související