Česká televize žádá při tvorbě HbbTV aplikace Počasí diváky o pomoc

8. červen 2018

Nejbližší novinkou uvedenou veřejnoprávním médiem v rámci hybridního vysílání by měl být servis pro nadcházející fotbalový šampionát v Rusku.

Česká televize prosí o pomoc diváky při tvorbě již dlouho avizované aplikace Počasí, která bude fungovat na bázi hybridního vysílání, tedy pro televizory a set-top boxy s podporou standardu HbbTV připojené k internetu. Na potencionální zájemce se obrací přímo prostřednictvím svého HbbTV menu, kam umístila žlutou informační lištu, která odkazuje na adresu www.ctbod.cz/vyzkumy, jenž následně zájemce přesměruje na web Surveygizmo.com.

Veřejnoprávní médium oznámilo chystané spuštění hybridní aplikace Počasí loni v březnu, tedy již před více než rokem. Do současné doby ale zatím tato součást HbbTV uvedena nebyla. Podle informací portálu Digitální rádio není pravděpodobné, že by se tak mělo stát dříve než na podzim. V rámci hybridního vysílání se nicméně i tak mohou na jednu novinku diváci v nejbližší době těšit, a tou bude aplikace pro nadcházející fotbalový šampionát v Rusku.  Vybraní zájemci, kteří budou na základě aktuálního dotazníku osloveni, se mohou těšit od České televize na finanční odměnu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související