České Radiokomunikace lákají další hráče do multiplexu ČRa DAB+ a avizují nové multimediální služby

19. květen 2020

Stejně jako Český rozhlas operátor této technologii věří. K jejímu rozšíření by mělo přispět také to, že DAB+ přijímače jsou již dnes součástí standardní výbavy mnoha nových řad automobilů.

České Radiokomunikace vydali dnes tiskovou zprávu, jejímž cílem je zvýšit povědomí o jejím rozhlasovém multiplexu ČRa DAB+, který si mohou naladit obyvatelé Prahy a okolí, Plzně a Ostravy. V současné době jsou jeho součástí stanice Radio Impuls, Rockzone, Český Impuls, Radio Dechovka, Frekvence 1, Evropa 2, Radio Z, Pigy radio, Rádio Blaník, Hitradio City, Expres FM a Classic Praha. České Radiokomunikace chtějí přilákat na tuto nabídku i další hráče.

„Rozhlas je posledním analogovým médiem, které na digitalizaci a její rozšíření ještě čeká,“ uvedl generální ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan a doplnil: „Na rozhlasové digitalizaci intenzivně pracujeme společně s Českým rozhlasem a nyní také se soukromými rozhlasovými stanicemi. K rozšíření digitálního rozhlasového vysílání by mělo přispět také to, že DAB+ přijímače jsou již dnes součástí standardní výbavy mnoha nových řad automobilů.“ Operátor chce v rozhlasové síti rozvíjet i doplňkové služby, na které už jsou posluchači zvyklí právě v případě ČRo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související