České Radiokomunikace obnovily vysílání svého informačního kanálu, šíří ho v HD rozlišení

3. březen 2021

České Radiokomunikace od dnešního dne opět provozují svůj informační kanál dostupný v pozemním televizním vysílání. Stanice je k dispozici pod názvem „Nalaďte se na digitální vysílání CRA“. Novinkou je formát obrazu, vysoké rozlišení v poměru 1280x720p.

Manažeři Českých Radiokomunikací vycítili, že je prostor pro obnovení vysílání informačního kanálu „Nalaďte se na DVB-T2“ a pod upraveným názvem ho od dnešního dne opět šíří prostřednictvím pozemní digitální televize. Stanice „Nalaďte se na digitální vysílání CRA“ je součástí celoplošného multiplexu 22 a nově je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu HD s poměrem 1280x720p. Jedná se tedy o stejný formát, jaký je s výjimkou kanálu Prima +1 použit u stanic společnosti FTV Prima. V minulosti byl program šířen v Regionální síti 8.

Součástí stanice bude také hybridní vysílání HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko. Signalizace je již v tuto chvíli k dispozici. Operátor zde může nabídnout například informační videa nebo příspěvky od svých partnerů – celoplošných televizí, které v DVB-T2 multiplexech šíří. Změnit by se pochopitelně měl i obsah programu, který bude reflektovat skutečnost, že přechod na pozemní digitální vysílání druhé generace již proběhl. Vlastní informační kanál má také operátor Digital Broadcasting. Jeho obsah v multiplexu 24 se však zatím nezměnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související