České Radiokomunikace přerušily terestrickou i satelitní distribuci Brno TV, známe důvod

13. prosinec 2018

Provozovatel stanice neuhradil poplatek za šíření signálu, operátor proto její signál vypnul. Programové pozice jsou prozatím nadále aktivní.

České Radiokomunikace přerušily ve středu odpoledne terestrickou a satelitní distribuci stanice Brno TV, která ve vysílání aktuálně přináší zejména program relaxačního typu. V DVB-T byl program šířen prostřednictvím pražské Regionální sítě 12, kde je kromě této stanice k dispozici i Prima, Prima Cool a Retro Music TV, prostřednictvím družice si mohli tento program naladit zájemci na Astře 3B, pozice 23,5 stupně východně. Zde je program distribuován v nekódovaném režimu, tedy bez nutnosti použití karty satelitního operátora. 

Důvodem k přerušení distribuce stanice v obou distribučních cestách je podle informací redakce portálu Digitální rádio neuhrazení platby za šíření signálu. Operátor tak musel přikročit k nepopulárnímu kroku, který může provozovatele stanice donutit k rychlému jednání. Programová pozice v DVB-T i satelitním multiplexu společnosti Towercom je stále aktivní, což ukazuje na skutečnost, že pokud by k uhrazení platby došlo, operátor je připraven distribuci opět obnovit. Šíření skrze DVB-T2 multiplex společnosti Digital Broadcasting pokračuje na jihu Moravy beze změny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související