České Radiokomunikace spustily dalších osm dokrývačů pro DVB-T2

7. září 2018

Diváci v dotčených lokalitách mohou nově naladit například programy České televize ve vysokém rozlišení, a to včetně Déčka, ČT art i ČT 24.

V pátek 7. září bylo uvedeno do provozu dalších osm vysílačů nízkého výkonu (dokrývačů) pro DVB-T2 multiplexy České televize a Českých Radiokomunikací. Novinku oznámil na sociální síti Twitter Marcel Procházka, ředitel regulace operátora. V případě Českých Radiokomunikací jde o lokality Rakovník, Třebíč a Nýrsko, veřejnoprávní televize má nově v provozu dokrývače Třebíč, Frýdlant, Broumov, Týn nad Vltavou a Nýrsko. Jejich parametry uvádíme v tweetu níže.

V případě, že mají domácnosti svojí individuální anténu, stačí obvykle pro naladění přechodové sítě pouze zvolit volbu automatického ladění na svých televizních přijímačích. Podmínkou je, že mají televizi nebo set top box s potřebnými parametry pro přijímání nového standardu vysílání DVB-T2. Seznam ověřených přijímačů, který je průběžně aktualizován, je zveřejněný na webu www.dvbt2overeno.cz. Pro úpravu společné televizní antény je nutné se obrátit na vlastníka domu, případně bytové družstvo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související