České Radiokomunikace spustily zkušební vysílání informačního kanálu „Nalaďte se na DVB-T2“

14. srpen 2019

Ostrý start programu, jak napovídá zkušební vysílání, proběhne ve středu 4. září. Z důvodu dostupnosti je stanice k dispozici v původním formátu kódování MPEG-2. Náplní programu budou informace k přechodu na nový standard pozemní televize.

České Radiokomunikace spustily dnes po desáté hodině dopolední vysílání svého nového informačního kanálu „Nalaďte se na DVB-T2“. Stanice je k dispozici v Regionální síti 8, její signál tak mají k dispozici většinou obyvatelé všech krajských měst. „Nalaďte se na DVB-T2“ je sedmou stanicí šířenou v této terestrické síti, dále jsou zde k dispozici mimo jiné kanály TV Noe, TV Noe HD, Sport 5, Óčko Expres nebo Barrandov News.

Promo obrazovka stanice "Nalaďte se na DVB-T2"

Ostrý start programu, jak napovídá zkušební vysílání, proběhne ve středu 4. září. V rámci promo obrazovky je divák upozorňován i na skutečnost, že jako první se bude stávající signál DVB-T vypínat na území Prahy v listopadu letošního roku, ve zbytku republiky pak v prvním pololetí 2020. Z důvodu dostupnosti nového programu je vysílání stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ k dispozici s kódováním MPEG-2, rozlišení je 720x576.

autor: lukpo
Spustit audio

Související