České Radiokomunikace získaly licenci pro svůj promokanál k DVB-T2

26. červenec 2019

Spuštění informační televize je další snahou operátora udržet terestrickou platformu jako dominantní. Podle agenturních průzkumů ji stále využívá téměř šedesát procent populace.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace získal tento týden, konkrétně v úterý 23. července, terestrickou licenci k provozování tematického kanálu „Nalaďte se na DVB-T2“. Jak již z názvu promokanou vyplývá, televize bude informovat diváky o záležitostech spojených s přechodem na pozemní digitální vysílání druhé generace. Nová tematická stanice má odstartovat na podzim, pravděpodobně v září, k dispozici bude v Regionální síti 8 pokrývající zejména krajská města.

Jinou možnost než zařadit program do Regionální sítě 8 České Radiokomunikace v současné době nemají. Kapacita celoplošných multiplexů 2 a 3 je vyčerpaná a čeká se na start finálních DVB-T2 sítí v příštím roce. Ve stejnou dobu bude probíhat i vypínání stávajících DVB-T vysílačů. V zájmu Českých Radiokomunikací je pochopitelně i nadále udržet terestrickou platformu jako dominantní. Podle průzkumů Nielsen Admosphere ji u nás využívá pro příjem TV signálu stále okolo 60 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související