České Radiokomunikace vyhověly regulátorovi, upravily vysílání svého infokanálu k DVB-T2

5. prosinec 2019

Nově zařazenými prvky ve vysílání programu „Nalaďte se na DVB-T2“ jsou titulky a staniční logo. Kanál je dostupný výhradně v Regionální síti 8 a na internetu.

České Radiokomunikace vyhověly v uplynulých dnech připomínkách Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a doplnily vysílání stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ o některé dodatečné prvky. Nejzásadnější změnou je zařazení titulků ke spotům, kterými provádí moderátor Jan Tuna. Titulky jsou do obrazu umístěné napevno, není je tedy možné vypnout. Slouží zejména pro sluchově postižené diváky, kteří by jinak nevěděli, co se ve vysílání odehrává.

Vysílání programu Nalaďte se na DVB-T2 je nově opatřeno logem a titulky

Dalším novým prvkem ve vysílání je logo kanálu, které je umístěné do levé horní části obrazovky. Jedná se de facto o kopii pečetě „DVB-T2 ověřeno“, kterou České Radiokomunikace označují přijímače, ať už televizory nebo set-top boxy, připravené pro druhou vlnu televizní digitalizace. V tomto případě ovšem není použito logo zlaté, ale šedivé. Spoty si mohou kdykoliv přehrát i diváci, kteří mají přijímač s podporu technologie HbbTV připojený k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související