České Radiokomunikace zahájí distribuci hudební stanice Power TV, start Btv s otazníkem

31. červenec 2018

V Regionální síti 8 bude program dostupný s kódováním MPEG-2, naladit si ho tak budou moci i majitelé televizorů a set-top boxů se starším tunerem.

České Radiokomunikace naplánovaly na začátek srpna ve svých distribučních kanálech start očekávané hudební televize Power TV, za níž stojí polská komerční skupina Michał Winnicki Entertainment. Stanice zahájí o půlnoci z 31. července na 1. srpna distribuci v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, ve stejnou dobu se má objevit i na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, kde distribuci zajistí společnost Towercom.

V Regionální síti 8 bude program dostupný s kódováním MPEG-2, naladit si ho tak budou moci i majitelé televizorů a set-top boxů se starším tunerem. Na satelitu bude program k dispozici volně, tedy v režimu free-to-air, stejně jako konkurenční programy Óčko a Óčko Star. Samotná podoba vysílání Power TV záleží na provozovateli kanálu. Naopak s otazníkem je v tuto chvíli zahájení distribuce lifestylové stanice Btv, pro níž zatím operátor nemá v tuto chvíli termín. Původně provozovatel operoval s dobou 1. až 15. července, později 25. téhož měsíce.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související