Lifestylová stanice Btv by se měla objevit v DVB-T a na satelitu Astra ještě tento měsíc

17. červenec 2018

Podle vyjádření provozovatele nyní čeká vlastník licence na vyjádření vysílací rady, aby mohl signál rozšířit i do dalších oblastí.

Původně pouze brněnská stanice Btv, která se po převzetí novými majiteli stává nadregionální televizí, by se měla objevit v DVB-T multiplexu Českých Radiokomunikací na území Prahy a na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, ještě v průběhu tohoto měsíce. Podle vyjádření předsedkyně představenstva Ivany Greifenthalové, pro portál Digitální rádio, za opožděným termínem stojí nutnost vyřešení všech distribučních tras k operátorům.

„Technicky už máme vyřešenou trasu k O2, kde vysíláme, během zítřka bychom se měli objevit v síti Netbox a od září u Nej TV. Předpokládáme, že kolem 25. července by mělo být vše kompletně přehozené včetně satelitu. Tady bylo technické řešení o něco složitější,“ popsala Digitálnímu rádiu Greifenthalová. Stanice je už nyní dostupná v rámci DVB-T na území Jihomoravského kraje. K dispozici je ve standardním rozlišení, v HD kvalitě má odstartovat příští rok. Ohledně územního rozšíření čeká Btv také na souhlas vysílací rady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související