Promo kanál Českých Radiokomunikací k DVB-T2 odstartuje na podzim, čeká na licenci

1. červenec 2019

Operátor plánuje stanici zařadit do Regionální sítě 8, kde od července přerušili vysílání dva její dosavadní zákazníci. Diváci mají být mimo jiné informování o termínech vypnutí vysílačů ve standardu DVB-T.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace realizuje kroky k chystanému spuštění svého nového promo kanálu, který ponese název „Nalaďte se na DVB-T2“. Ve středu 5. června, tedy ve stejný den, kdy se konala odborná konference Digimedia 2019, firma požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání terestrické licence. Podle dostupných informací by se měl program objevit v Regionální síti 8, kterou opustily ke konci června stanice Power TV a Regionálnítelevize.cz. Stanice bude tedy vysílat ještě na původní platformě DVB-T.

Operátor předpokládá, že licenci pro zmíněnou televizi se mu podaří získat během některého z letních zasedání regulátora. Promo stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ by tak měla odstartovat na podzim, s největší pravděpodobností hned v září. Nový dočasný kanál má sloužit, jak již jeho název napovídá, k informování veřejnosti o přechodu z pozemního vysílání DVB-T na technologii DVB-T2. Stanice nabídne nejen praktické informace související s touto operací, ale také konkrétní termíny, kdy se v jakých oblastech bude stará technologie vypínat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související