České Radiokomunikace zveřejnily parametry přechodové DVB-T2 sítě 12

18. říjen 2016

UVNITŘ PREZENTACE - Operátor předpokládá, že přechodového DVB-T2 multiplexu by se měli diváci jako první dočkat v lednu příštího roku v Praze a středních Čechách.

České Radiokomunikace dnes zveřejnily předpokládané parametry, které bude mít přechodová DVB-T2 síť 12, která bude sloužit k hladkému přechodu k této technologie ze standardu DVB-T. Naši čtenáři ji najdou jako součást této aktuality v rámci připojené prezentace. Parametry zveřejnil na odborné konferenci Radiokomunikace 2016 Marcel Procházka, ředitel pro strategii a rozvoj operátora.

Operátor předpokládá, že přechodového DVB-T2 multiplexu by se měli diváci jako první dočkat v lednu příštího roku v Praze a středních Čechách. Kmitočtové příděly pro vysílače Žižkov a Cukrák již operátor má. Tyto dvě lokality do budoucna doplní dalších čtyřiadvacet oblastí. Šestnáct vysílačů už je v současné době podle Procházky zkoordinováno, dalších osm na dokončení procesu čeká v rámci Českého telekomunikačního úřadu. Dokončení výstavby přechodové sítě Českých Radiokomunikací se očekává v období Q4/2017 až Q1/2018. Přechodová síť 12 bez převaděčů by měla mít pokrytí na úrovni 97,7 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio