Český rozhlas chce vyvolat diskusi o digitalizaci s komerčními rádii

6. červen 2018

René Zavoral upozornil na skutečnost, že je nezbytečně nutné, aby se do procesu digitalizace rádia zapojily i další subjekty.

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral se plánuje na konci tohoto měsíce setkat s představiteli Asociace provozovatelů soukromého vysílání (APSV) za účelem dalšího vývoje digitalizace na našem trhu. Zavoral to dnes řekl na konferenci Digimedia 2018. „Jsme připraveni na jakoukoliv diskusi a stojíme o tento dialog. Musíme se opravdu podívat na to, jak dále postupovat. Osobně se na tuto diskusi velmi těším,“ uvedl Zavoral.

René Zavoral upozornil na skutečnost, že je nezbytečně nutné, aby se do procesu digitalizace rádia zapojili nejen členové APSV a komerční rádia obecně, ale participovala na něm i řada dalších subjektů. Marcel Procházka, ředitel regulace Českých Radiokomunikací, se velmi optimisticky vyjádřil na otázku, kolik může být na trhu k dispozici DAB+ přijímačů. „Předpokládám, že v Česku je několik set tisíc přijímačů, které jsou schopné toto vysílání zpracovat, zejména pak v automobilech,“ uvedl Procházka.​

autor: lukpo
Spustit audio

Související