Český rozhlas je připraven s hlasovými asistenty dále pracovat

14. březen 2018

Kromě přehrávání zpráv budou asistenti přehrávat také ostatní rozhlasové pořady, podcasty či on-line vysílání dalších stanic.

Působnost Českého rozhlasu v rámci takzvaných hlasových asistentů by neměla skončit pouze spuštěním zpravodajství Radiožurnálu a Radia Praha na platformě Amazon Echo. Uvedl to ředitel Nových médií veřejnoprávního rozhlasu Jiří Malina. Radiožurnál plánuje do budoucna zpřístupnění zpravodajství prostřednictvím dalších hlasových asistentů dostupných v České republice, a to Google Home a Apple Homepod.

Kromě přehrávání zpráv budou asistenti přehrávat také ostatní rozhlasové pořady, podcasty či on-line vysílání dalších stanic Českého rozhlasu. „Pokud se chytré reproduktory rozšíří, rádi nabídneme další obsah. V Českém rozhlase vzniká řada populárních pořadů, které bychom mohli přes Alexu zpřístupnit. Stejně tak je možné přehrávání živého vysílání rozhlasové stanice, takže Alexa by mohla fungovat jako rádiový přijímač. Láká nás také představa vytvořit interaktivní rozhlasovou hru, kdy by posluchač mohl do hry vstoupit a rozhodovat o tom, co se stane v další scéně,“ uvedl Malina.

autor: lukpo
Spustit audio