Český rozhlas na Invexu: Leonardo živě a další lákadla

22. říjen 2007

Od úterý 23. října do soboty 27. října 2007 bude na brněnském výstavišti probíhat další ročník počítačového veletrhu Invex. Český rozhlas na něm ani letos nebude chybět. Co na našem stánku v pavilonu F uvidíte?

Velkou část naší expozice zabere prosklené studio. Loni z něj vysílala stanice ČRo 4 - Radio Wave, letos uvidíte a uslyšíte moderátory a hosty Českého rozhlasu Leonardo. Živé vysílání bude odbavováno od úterý do pátku, a to tři hodiny dopoledne a hodinu odpoledne.

V době, kdy Leonardo nevysílá, budou na našem stánku číslo 34 probíhat přednášky a prezentace na zajímavá témata. Celé úterý je věnováno audio projektům, což v případě Českého rozhlasu znamená především podcasting a Rádio na přání. Ve středu přijde řeč na virtuální 3D svět Second Life, ale mluvit budeme i o dalších multimediálních aktivitách veřejnoprávního rádia. A protože úterý a středa jsou dny odborné a novinářské, představíme vám Second Life i ve čtvrtek.

Pátek bude celý věnován digitálnímu vysílání, ať už televiznímu nebo rozhlasovému. Dozvíte se praktické rady a mluvit budeme i o plánech Českého rozhlasu. A pro lepší představu bude na stánku i výstavka digitálních přijímačů, zapůjčených firmou Teleko, která digitální rozhlasové vysílání testuje na Příbramsku.

Sobota bude ve znamení RDS-TMC, tedy dynamické dopravní navigace. Tato prezentace kolegů z Radiožurnálu je na programu i v ostatní dny Invexu, stejně jako druhá - představení toho, jak se v digitální době vyrábí a odbavuje rozhlasová reportáž.

Na našem stánku budou také počítače, takže všechno, co vám ukážeme, si budete moci hned na místě vyzkoušet. Podrobný program akcí najdete na našich speciálních stránkách k Invexu 2007.

autor: Filip Rožánek
Spustit audio