Český rozhlas Plus překročil hranici sta tisíc posluchačů, Radiožurnál je stále dvojkou

15. květen 2019

Plusko ladí aktuálně denně 110 tisíc lidí. Radiožurnál jako vlajková loď Českého rozhlasu drží pozici jedničky v Praze, stanice je nejoblíbenější i mezi kabelovými posluchači.

Český rozhlas Plus překročil za poslední kvartál loňského a první kvartál letošního roku stotisícovou hranici denních posluchačů. Ukázaly to dnes prezentované výsledky Radioprojekt. Plus dosáhl ve zmiňovaném období 110 tisíc posluchačů a polepšil si o téměř 20 tisíc lidí. K nárůstu poslechovosti této stanice došlo i v rámci týdenních dat, kdy se poslechovost zvýšila o 21 tisíc posluchačů na hodnotu 165 tisíc. Plus je jedinou tuzemskou stanicí, která se zaměřuje výhradně na mluvené slovo.

Nejposlouchanější stanicí Českého rozhlasu je beze změny Radiožurnál. 882 tisíc denních posluchačů pro něj nadále znamená pozici rozhlasové dvojky na trhu po privátním Impulsu. Co se týká týdenní poslechovosti, ta překročila hranici půl druhého milionu lidí. Český rozhlas může být spokojen například i s čísly Dvojky, která narostla na 326 tisíc posluchačů. Jak se projeví aktuální změny ve vysílání, ukáže pochopitelně až dlouhodobý vývoj, tedy čísla prezentovaná v následujících kvartálech.

Radiožurnál si nadále drží pozici jedničky v Praze, kde mu Radioprojekt přiřkl 262 tisíc posluchačů týdně. Přední příčky v žebříčku patří stanici také v Plzeňském a Libereckém kraji. Nejposlouchanější stanicí je Radiožurnál také v kabelových sítích a druhá pozice mu patří u příjmu rádia přes mobilní telefon nebo tablet. Nejoblíbenější regionální stanicí Českého rozhlasu je brněnské studio s více než 100 tisíci denními a 160 tisíci týdenními posluchači. Češi poslouchají rádio nejčastěji v zaměstnání, doma a při jízdě automobilem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související