Český rozhlas představil nabídku přenosů na stanicích Radiožurnál a Radiožurnál Sport do června 2025

9. srpen 2024

Český rozhlas chystá pro sportovní fanoušky vydatnou dávku přímých přenosů. V období od června 2024 do června 2025 jich nabídne celkem tisíc. Na středeční akci Radioprojekt k prezentaci aktuálních výsledků poslechovosti rádií to oznámil vedoucí Oddělení výzkumu veřejnoprávního média Pavel Šimoník. Radiožurnál Sport se stal stabilní součástí portfolia digitálních stanic ČRo.

Čtěte také

Mezi sportovními akcemi, které Český rozhlas do června příštího roku pokryje ve formě přímých přenosů, nebudou chybět Tipsport Extraliga, zápasy fotbalové a hokejové reprezentace, NHL v Praze, Světový pohár v biatlonu, Velká Pardubická, MS v biatlonu, MS v házené, MS v alpském lyžování, evropské poháry basketbalu a volejbalu, domáci Chance Liga, evropské fotbalové poháry, tenisové grandslamy, MS v ledním hokeji žen, Světový pohár ve sportním lezení a další.

Výčet jednoho tisíce přenosů platí, jak je napsáno v úvodu, již od června letošního roku. Ve vyčtu tak chybí například právě probíhající olympiáda v Paříži, Mistrovství světa v hokeji nebo pochopitelně i fotbalové Euro. „Pokrýváme všechny významné akce, které tvoří portfolio sportovní nabídky,“ upozornil Pavel Šimoník z Oddělení výzkumu Českého rozhlasu. Na závěr své prezentace pak připomněl i dlouhodobý projekt Nevidomý fanoušek, kterým ČRo plní svou veřejnoprávní roli.

Čtěte také

Radiožurnál Sport je v tuto chvíli jediné české sportovní rádio na trhu a posluchači si ho mohou naladit od května 2021, letos tedy oslavilo tři roky. Hlavním distribučním kanálem stanice je DAB+ multiplex Českého rozhlasu, stanice je k dispozici také online. „Odvysílali jsme nespočet sportovních přenosů, komentářů a výsledků a zdá se, že tento formát si našel své posluchače,“ upozornil Šimoník. Z aktuálně konané olympiády v Paříži nabídne stanice celkem 250 hodin přímých přenosů a rozhovorů.

Český rozhlas pokrývá nejen velké mezinárodní sportovní akce, ale je také partnerem dvou klíčových sportů, což je hokej (Tipsport Extraliga) a fotbal (Chance Liga). Každý týden nabízí Radiožurnál Sport svým posluchačům živě dva zápasy z Chance Ligy a pořad S mikrofonem za hokejem. V případě domácího hokeje jde o vybraná utkání, play off a pořad S mikrofonem za fotbalem. Internetový Radiožurnál Sport Plus pak nabídne za sezónu z obou sportů 640 zápasů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související