Radiožurnál Sport si udržel pozici nejoblíbenější digitální stanice s téměř 40 tisíci posluchači týdně

15. květen 2024

Rozhlasová veřejnost se ve středu 15. května dozvěděla aktuální výsledky popularity jednotlivých stanic v České republice. Součástí Radioprojektu jsou i čistě digitální okruhy veřejnoprávního vysílatele. Na pomyslném čele je v této kategorii Radiožurnál Sport, který potvrdil svou vedoucí pozici okolo čtyřiceti tisíc posluchačů.

Čtěte také

Radiožurnál Sport potvrdil svou silnou pozici z minulého Radioprojektu, kdy se držel okolo čtyřiceti tisíc posluchačů, aktuálně je jich 39 tisíc. V období od 1. října 2023 do 31. března 2024 to znamenalo necelý půl procentní podíl z celkového koláče poslechovosti. Radiožurnál Sport je jedinou českou rozhlasovou stanicí svého druhu na českém trhu. Letošní rok je pro tento digitální okruh extrémně zajímavý. Aktuálně žijí jeho posluchači právě probíhajícím MS v hokeji.

Pozice Českého rozhlasu se blíží k úrovni loňského 1. pololetí s aktuálním podílem na trhu 26,8 %. Radiožurnál nadále udržuje klíčovou pozici nejposlouchanějšího rádia v České republice s 763 tisíci denních posluchačů a v průměrném týdnu s 1,491 miliony posluchači. Pozitivní posun zaznamenaly i ostatní celoplošné stanice ČRo. Všechny stanice Českého rozhlasu si mohou posluchači naladit například v digitálním multiplexu ČRo DAB+, který aktuálně pokrývá 96 procent populace.

Čtěte také

„Vnímám jako pozitivní signál, že se nám podařilo znovu nastartovat růstový trend. Oceňuji i další posílení zájmu o naše regionální stanice. Je to důkaz o nezastupitelné roli regionálního vysílání v širokém portfoliu stanic Českého rozhlasu. Těší mě, že i přes evidentní únavu veřejnosti z negativních zpravodajských informací se výsledky obou našich zpravodajských stanic zlepšily a Radiožurnál si udržel důležitou pozici nejposlouchanějšího rádia v ČR.“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Týdenní poslechovost digitálních stanic Českého rozhlasu

  • Radiožurnál Sport – 39 tisíc posluchačů
  • Radio Wave – 36 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas Pohoda – 20 tisíc posluchačů
  • Rádio Junior – 19 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas D-dur – 17 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas Jazz – 13 tisíc posluchačů
autor: lukpo
Spustit audio

Související