Český rozhlas uspěl u odborné poroty v pěti ze sedmi kategorií ankety Podcast roku, dvakrát bodovala Vinohradská 12

16. červen 2022, aktualizováno

Ve čtvrtek 16. června byly vyhlášeny výsledky ankety Podcast roku. V ní se od 9. května do 5. června volily ty nejzajímavější české podcasty. Zpravodajský podcast Vinohradská 12 získal hned dvě ocenění.

Vinohradská 12 uspěla v hlasování posluchačů v kategorii Veřejnoprávní podcast a ocenila ho i odborná porota v kategorii Zpravodajství. Druhou příčku v posluchačském hlasování pak obhájil stejně jako loni Host Lucie Výborné. Odborná porota letos ocenila podcasty Českého rozhlasu hned v 5 kategoriích ze 7.

Vedle Vinohradské 12 uspěly v Podcastu roku dále následující formáty Českého rozhlasu: v kategorii Zábava podcast Buchty, v kategorii Osobní rozvoj Balanc, podcast Stadiony v kategorii Sport a jako Objev roku pak Čekání na prezidenta. Ve čtvrtém ročníku ankety Podcast roku, kterou spolupořádá Český rozhlas, hlasovalo téměř 70 tisíc posluchačů a posluchaček.

„Podcastovou tvorbu považujeme za jednu z důležitých cest, jak dostat rozhlasový obsah k posluchačům, což se nám velmi daří. Dalším důkazem toho je hned několik ocenění podcastů Českého rozhlasu v prestižní anketě Podcast roku, a to jak ze strany veřejnosti, tak i od odborníků. Gratuluji kolegům za skvělá umístění a přeji jim, aby se jejich podcasty i nadále těšily popularitě a posluchačská základna Českého rozhlasu se neustále rozrůstala,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

TOP 10 - Veřejnoprávní podcast

  1. Vinohradská 12 (iRozhlas)
  2. Host Lucie Výborné (Radiožurnál)
  3. Fotbal fokus (ČT Sport)
  4. Kriminálka (Český rozhlas Dvojka)
  5. Buchty (Radio Wave)
  6. Historie českého zločinu (Český rozhlas Dvojka)
  7. Blízká setkání (Český rozhlas Dvojka)
  8. ČT 24
  9. Meteor (Český rozhlas Dvojka)
  10. Kompot (Radio Wave)

Volba odborné poroty

  • Osobní rozvoj a vzdělávání – Balanc (Radio Wave)
  • Společnost – Insider
  • Zpravodajství – Vinohradská 12 (iRozhlas)
  • Zábava – Buchty (Radio Wave), Koulí Podcast
  • Sport – Stadiony (Radiožurnál Sport)
  • Byznys – Ve vatě
  • Objev roku – Čekání na prezidenta (Český rozhlas Plus)
autor: lukpo
Spustit audio

Související