Český rozhlas začal nabízet v DAB+ regionální počasí, přijdou s ním i další celoplošné stanice

24. září 2020

K doplňkovému servisu, který přináší digitální rádio, není nutné být připojený k internetu, uživatel však musí mít přijímač s barevným displejem. Slideshow patří mezi standardní výbavu řady technologie DAB+.

Český rozhlas přichází s další příjemnou novinkou pro majitele digitálních rádií s podporou technologie DAB+. Od tohoto týdne se rozšířila předpověď počasí i na jednotlivá krajská studia veřejnoprávního média, která jsou šířena v multiplexu ČRo DAB+. Posluchači regionálních okruhů Českého rozhlasu tak dostávají relevantní informace přímo pro danou oblast, ve které se nacházejí. Novinku mohou využít bezplatně všichni majitelé DAB+ přijímačů s barevným displejem.

Slideshow předpověď počasí na stanici Český rozhlas Plus

Doposud mohli předpověď počasí pro aktuální den a následující období najít posluchači pouze u celoplošných stanic Radiožurnál a Plus nebo čistě digitálního programu Rádio DAB Praha. Novinka se rozšíří i na další celoplošné okruhy. Jako další změna je plánovaný zpravodajský servis z portálu iROZHLAS. Výjimku bude tvořit pouze stanice Junior, která cílí zejména na nejmenší publikum, a proto by nasazení těchto informací do slideshow nedávalo příliš smysl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související